Головна » 2017 » Травень » 25 » Відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
08:12
Відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 

   «Без сім’ї, немає щастя на землі», – наголошує народне українське прислів’я. Напевно, кожен із нас усвідомлює, який глибокий зміст закладено в цьому простому, на перший погляд, вислові. Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові зігріти нас теплом і ласкою, любов’ю, бажанням допомогти й розрадити. Материна ніжна турбота, батькова вимогливість і сила, братова підтримка, бабусина доброта… Хіба може бути щасливою людина без усього цього? Яких би життєвих перипетій не зазнавала людина, які б перешкоди не долала, як би не страждала – завжди вона знаходить прихисток і розраду в сім’ї, де її підтримують, розуміють, жаліють.

   Започаткований в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародний день сім’ї почали відзначати і в нашій країні. Цей день – особливе свято, оскільки українці споконвіків славилися міцним сімейним устроєм, багатодітністю, духовною єдністю поколінь, повагою до батьків та до жінки-матері, гостинністю та працелюбністю. У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.

   В рамках відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено наступні заходи:

  • серед населення району фахівці районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували виставку соціальної реклами та здійснювали розповсюдження соціально-рекламної продукції «Візьміть дитину в родину». Зокрема, протягом з 10-15 травня 2017 року розповсюдили 50 буклетів на тему «Прийомна сім’я – це для мене» та 30 буклетів «Візьміть дитину у родину». У громадському транспорті, який здійснює перевезення на території Новоград-Волинського району, оновлено та розміщено інформаційні листівки про сімейні форми виховання.
  • 10 травня 2017 року з 09.00 до 12.00 год тривав сеанс «Гарячої лінії», за участю директора Центру Ольги Артурівни Маюн та фахівців РЦСССДМ. Упродовж трьох годин на «гарячу лінію» надійшло 7 дзвінків від мешканців Новоград-Волинського району. Людей цікавило: призначення та виплата соціальних допомог малозабезпеченим та багатодітним сім'ям; при народженні дітей; одиноким матерям; захист прав дітей; юридична відповідальність дітей за злочини; профілактика негативних явищ серед дітей та навчання дітей, які потребують соціальної допомоги та реабілітації.
  • 10 травня 2017 року для учнів Слободороманівської гімназії фахівцем із соціальної роботи РЦСССДМ було проведене лекційне заняття під назвою «Без сім’ї, немає щастя на землі», в ході якого розкривалися найголовніші питання підготовки молоді до сімейного життя, створення гармонійного сімейного союзу, адже досягти сімейної гармонії та щастя – завдання не з легких, тому чим більше молодь знатиме про побудову сімейних відносин, тим частіше буде над цим замислюватиметься, тим ймовірніше, що зможе уникнути помилок і розумно будуватиме своє подальше сімейне життя.
  • 10 травня 2017 року провідним фахівцем із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Новоград-Волинської ЗОШ-інтернату І-ІІ ступенів проведено лекційно-тренінгове заняття «Абетка для родини» для учнів 9-го класу. Метою заняття було сприяння подальшому формуванню уявлень підлітків про сімейно-шлюбні стосунки, про кохання, як найбільшу цінність сім’ї, усвідомлення факторів готовності до шлюбу, роз’яснення необхідності вивчати абетку сімейних стосунків ще до одруження. Загалом, заходом охоплено 18 дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
  • 11 травня 2017 року організований та проведений День сімейного консультування для батьків за участю директора Центру Ольги Артурівни Маюн та фахівців РЦСССДМ. Зокрема, до РЦСССДМ звернулось 5 сімей, які отримали рекомендації з питань безпеки дітей в Інтернеті, профілактики негативних явищ, навчання дітей, які потребують соціальної допомоги та реабілітації тощо.
  • 11 травня 2017 року фахівець із соціальної роботи РЦСССДМ спільно з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Колесник відвідали студентів Ярунського технікуму землевпорядкування ЖНАУ. Лекційне заняття для студентів «Сімейні справи» було спрямоване сприяти подальшому формуванню уявлень студентів про сімейно-шлюбні стосунки, про кохання як найбільшу цінність сім’ї та усвідомлення факторів готовності до шлюбу, також студенти мали змогу ознайомитися з найголовнішим Законом України, який регулює сімейні відносини – Сімейним Кодексом, та правовими аспектами життя молодих пар.
  • 12 травня 2017 року було проведено круглий стіл на тему «Збереження національних сімейних традицій і цінностей». Основною метою проведення заходу було пропагування сім’ї, родини, батьківщини – як єдиного поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням. Сім'я є природним середовищем первинної соціалізації дитини, джерелом її матеріальної та емоційної підтримки, засобом збереження і передання культурних цінностей від покоління до покоління. Метою виховання підростаючого покоління є формування всебічно розвиненої особистості через передачу власного досвіду. Під час інтерактивного спілкування панувала доброзичлива атмосфера, інформація сприймалась з легкістю та зацікавленням. Учасники круглого столу завзято ділились один з одним своїми знаннями та досвідом. У заході прийняли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, начальник служби у справах дітей РДА Бойко В.Ф., 11 батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних батьків.
  • 12 травня 2017 року організвано майстер-клас у Новоград-Волинському РЦСССДМ по виготовленню квітів з фоамірану, який провела методист РЦТСТУМ Зінаїда Ляхович, для вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних дітей.
  • 12 травня 2017 року в рамках консультативного пункту при пологовому відділенні міськрай ТМО проведено індивідуальне консультування з жінками, які народили дитину та з вагітними жінками. З метою пропагування відповідального батьківства та цінностей сімейного життя, оформлення документів, лікування, навчання навичкам догляду за дитиною, запобігання відмовам від новонароджених дітей, тощо. Соціальною роботою, загалом, охоплено 5 жінок, яким надано 12 індивідуальних соціальних послуг.
  • 13 травня 2017 року проведений День сімейного консультування, для сімей які опинились в складних життєвих обставинах, в тому числі сімей учасників АТО, внутрішньо переміщених сімей. До РЦСССДМ звернулося 6 сімей, які отримали консультації щодо програми “Соціальна картка учасника АТО”, яка дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей бути цілодобово захищеними та отримувати необхідну допомогу, виплати одноразової грошової допомога учасникам АТО, процедури звернення за призначенням адресної допомоги і продовженням виплати адресної допомоги переселенцям, тощо.
  • З нагоди Міжнародного дня сім'ї та Дня матері у Будинку культури села Кикова відбувся святковий концерт «Буде родина – буде Україна», 15 травня 2017 року. Адже родина — це опора та надія для кожної людини, найміцніша фортеця, у якій завжди можна знайти захист. У колі близьких і рідних ми відчуваємо себе по-справжньому потрібними і незамінимими. Саме сім'я може зробити нас щасливими, адже є основою основ. У заході взяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, Киківський сільський голова Процюк Ю.М. та громада Киківської сільської ради.
Переглядів: 360 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Понеділок, 29.04.2024, 06:06
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0