Головна » 2016 » Травень » 12 » Відкриття ДБСТ с.Владин
16:15
Відкриття ДБСТ с.Владин

Тепло віднайденої родини!

За останні роки у нашій країні влада стала значно більше уваги приділяти соціальній сфері, зокрема, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання.

Те, що діти сиротіють при живих батьках, є найжахливішим явищем у сучасному суспільстві.

Якщо діти стали сиротами, або позбавленими батьківського піклування, в Україні визначено пріоритетними такі форми виховання: усиновлення, встановлення опіки (піклування), влаштування до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

І, напевно, кожна така дитина чекає, що одного прекрасного дня прийде подружжя – добрі, лагідні, чуйні люди, які заберуть її у свою сім’ю.

12 травня 2016 року у с.Владин відбулось урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу родини Коркачів.

Участь в урочистому відкритті взяли голова Новоград-Волинської районної адміністрації Володимир Михнюк,  перший заступник голови Наталія Даниленко, начальник служби у справах дітей РДА Володимир Бойко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лілія Бобровська  та сільський голова с.Лебедівка Ніна Фоміна.

З коштів районного бюджету було виділено кошти та придбано для потреб ДБСТ холодильник, ковдри та постільну білизну.

Але історія створення цього дитячого будинку сімейного типу розпочинається у далекому вже червні 2010 року, коли подружжя Коркачів із села Владин завітали до Бердичівської  школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і взяли у свою родину трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Через рік Віктор Феофілович та Аліна Іванівна забрали у свою родину ще і їх молодшого братика, щоб всі діти зростали разом, щоб усі відчули батьківську любов та тепло рідної домівки.   

 Непомітно промайнуло шість років. За цей час досяг повноліття і пішов у самостійне життя старший із дітей – Вадим. Закінчує навчання у Червоноармійському професійному ліцеї та готується вилетіти із родинного гнізда ще один із братів – Артур. Їх сестричка Діана закінчує 11 клас та готується далі продовжити навчання в одному із вищих професійних училищ області.

Стало менше дитячої метушні у будинку Коркачів. От і звернулись прийомні батьки з проханням створити на базі їх прийомної сім’ї дитячий будинок сімейного типу на власній житловій площі, та влаштувати до них дітей, які потребують турботи батьків, сімейного затишку.

   Місцева влада пішла назустріч бажанням подружжя і у березні 2016 року створено дитячий будинок сімейного типу на базі прийомної сім’ї Коркача Віктора Феофіловича, Коркач Аліни Іванівни, до якого влаштовано на виховання та спільне проживання ще трьох дітей: Руслана, Катерину та Павліну.

Доля цих дітей також була нелегкою. Діти навчались у школі-інтернаті смт.Ушомир Коростенського району, а після смерті батьків були влаштовані до комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» Житомирської обласної ради у м.Житомир.

На даний час продовжується процес адаптації дітей у новій сім’ї, вони навчаються у Яворівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Надіємось, що життєвий досвід, щире прагнення батьків-вихователів створити дітям достойні умови для повноцінного навчання та розвитку, допоможуть Віктору Феофіловичу та Аліні Іванівні підібрати необхідні слова, знайти стежку до дитячих сердець та розтопити зневіру та гіркоту розчарувань.

Сьогодні у нашому районі вже функціонує 5 прийомних сімей (с.Ярунь, с.Олександрівка, смт.Городниця, с.Гульск та с.Несолонь) та 4 дитячі будинки сімейного типу (с.Городище, с.Гульск (2 ДБСТ), с.Владин), у яких виховується 41 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування.

        Кому небайдужа сирітська доля дітей – звертайтесь за інформацією щодо створення та функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Шевченка 16, каб. 80, тел. 5-25-13).

 

 

 

 

Переглядів: 522 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦСССДМ Трофимчук С.В. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 17.05.2024, 13:28
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0