Головна » 2018 » Березень » 28 » Профілактична акція «Ехо»
13:04
Профілактична акція «Ехо»

В районі проведено профілактичну акцію «Ехо»

 

   Соціально-економічна ситуація, що склалася в нашій державі, породжує велику кількість матеріальних, морально-етичних, духовних проблем, які не знаходячи розв’язання, стають причиною поширення негативних явищ, особливо у молодіжному середовищі: алкоголізму, наркоманії, ВІЛ/СНІДу, хвороб, що передаються статевим шляхом.

   Тенденція збільшення кількості підлітків та молоді, які вживають наркотичні речовини (тютюн, алкоголь, наркотики) потребує проведення системи заходів, спрямованих на попередження та подолання негативних явищ.

 Саме тому з 01 березня по 30 березня 2018 року Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться районна профілактична акція «Ехо», яка передбачає проведення заходів щодо профілактики соціально-небезпечних хвороб, а також обстеження сімей з дітьми з метою контролю за цільовим використанням допомог (допомога при народженні дитини, допомога на дітей одиноким матерям) і створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей, виявлення сімей, які потребують соціального контролю та організації роботи щодо надання допомоги у вирішенні складних життєвих обставин.

  В ході проведення профілактичної акції «Ехо» працівниками центру відвідано 22 сім’ї з дітьми, що проживають на території Пилиповицької, Суслівської, Токарівської, Гульської, Ярунської сільских рад, в яких було проведено індивідуальне консультування на тему: «Відповідальне батьківство», «Гармонійні відносини в сім’ї».

  15 березня провідним фахівцем із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено тренінгове заняття «ВІЛ-СНІД – хвороба ХХІ сторіччя» на базі Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. для учнів старших класів, в якому взяли участь 18 осіб: 5 дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, 8 дітей з багатодітних сімей, 1 дитина під опікою, 1 дитина, позбавлена батьківського піклування, 3 підлітків з девіантною поведінкою. 19 березня для учнів Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено відеолекторій «Наркоманія: міфи та реальність». Заходом охоплено 26 осіб, з них: 8 підлітків із девіантною поведінкою, 6 дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, 12 дітей з багатодітних сімей. Діти були дуже активними, із цікавістю приймали участь в групових заходах, чітко висловлювали свої думки. А ще приємно було спостерігати те, що по закінченню заходів кожен усвідомлював на­слідки ризикованої поведінки, а водночас і те, як цей ризик можна зменшити або запобігти йому зовсім.

  При пологовому відділенні міськрай ТМО 16 та 23 березня було проведено інформаційні хвилини «Як вберегтися від вірусних хвороб», «Вплив шкідливих звичок на вагітність». Заходами охоплено 3 вагітних жінки та 7 жінок з новонародженими дітьми.

  Загалом, районною профілактичною акцією «Ехо» охоплено 7 населених пунктів району. Всього проведено 6 групових заходів, охоплено 76 осіб та надано 22 індивідуальні послуги.

Переглядів: 307 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: Провідний фахівець із соціальної роботи РЦСССДМ Олефір С.М. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 13:53
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0