Головна » 2018 » Лютий » 28 » Інформаційна кампанія
16:12
Інформаційна кампанія

 

Інформаційна кампанія «Візьми дитину у родину»

     

     Візьми дитину у родину – це не просто гарне гасло…. Це крик душі кожної дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. На вулиці двадцять перше століття – час нелегкий для всіх. Проте у більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки. Вона самотня, зневірена, пригнічена… У всі часи людство рятувало милосердя та взаємодопомога.

  Бажання взяти на виховання дитину народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

  Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. А нещодавно з’явилася нова форма сімейного виховання – це патронат над дитино.

   На території нашого району функціонує шість прийомних сімей та чотири ДБСТ в яких виховується 41 дітей .

  Для довідки:

Патронат – тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

ДБСТ – дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати10 дітей, враховуючи рідних дітей;

Прийомна сімя – сім’я, яка добровільно взяла на виховання і спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт, або дітей, позбавлених батьківського піклування;

Опіка встановлюється над малолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування віком до 14 років.

Піклування встановлюється над неповнолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування віком від 14 років до 18 років.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах сина або дочки, що здійснене на підставі рішення суду. Основна мета сімейних форм виховання – тимчасове утримання (окрім усиновлення) й виховання дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Практично кожна дитина, яка сьогодні виховується в інтернатному закладі, мріє про сім’ю.

    Якщо Ви добра та небайдужа людина до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування та маєте бажання долучитися до сімейних форм виховання, то детальну інформацію безкоштовно можете отримати в Новоград-Волинському районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за тел. 5-25-13 або звернутися за адресою: м.Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 16, каб.80. Ми з задоволенням надамо детальну інформацію і допоможемо Вам здійснити такий благородний вчинок.

Переглядів: 494 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: Новоград-Волинський РЦСССДМ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 18.04.2024, 20:27
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0