Головна » 2010 » Жовтень » 1 » День усиновлення
18:10
День усиновлення

30 вересня – у день Християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії в Україні Указом Президента України встановлено свято – День усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і насамперед – для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

 

Проблема захисту і виховання підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності, адже діти – гарант самозбереження, здоров’я і процвітання нації. Забезпечення та дотримання права дитини на сімейне виховання – необхідність і потреба не лише сучасного етапу розвитку України, але й пріоритетний напрямок політики нашої держави на майбутнє.

 

Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, пріоритетними напрямками державної політики щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, прийомна сім’я, опіка, піклування, дитячий будинок сімейного  типу.

 

Сьогодні в нашому районі створено та функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 26 дітей, та 6 прийомних сімей, в яких знайшли сімейний затишок 14 дітей. Під опікою, піклуванням виховується 99 дітей.

 

Вже стало традиційним проводити зустрічі керівництва районної адміністрації з родинами, що взяли на виховання дітей, яких доля обділила батьківською та материнською любов’ю. Так, згідно розпорядження голови районної державної адміністрації від 20.09.2010 № 755 до Дня усиновлення  районним центром соціальних служб спільно зі службою у справах дітей організовано зустріч з батьками-вихователями, прийомними батьками, опікунами та піклувальниками. Мета зустрічі – популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

На зустрічі були присутні 14 сімей зазначених категорій. Кожну з них було коротко схарактеризовано і представлено присутнім. Відмічалися їх досягнення та особливості.

 

З привітальним словом на заході виступив заступник голови районної державної адміністрації Андрій Борисович Поліщук. За багаторічне сумлінне виконання обов’язків, самовідданість та вагомий внесок у справу виховання дітей в районі оголошено подяки голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації матерям-вихователям Каратаєвій Н.М., Ковчан Т.В., прийомним матерям Шевелюк О.В., Рублюк Л.М., опікунам Сидорчук А.В., Нестерчук Т.П.

 

А також від голови районної адміністрацій Леоніда Миколайовича Мартинюка подарунок для всієї сім’ї отримали мати-вихователь Михальчук А.В., прийомна матері Козаченко Н.Ф., Мозгова О.Д., Черенович С.Л., Коркач А.І., опікуни Кравчук С.П., Зулківська Л.І., Нечипорук В.І.

 

Зустріч відбувалася у невимушеній, дружній атмосфері. Святковому настрою сприяли музичні та пісенні номери дітей.

 

На адресу присутніх батьків прозвучали слова вдячності і від представників центру СССДМ та служби у справах дітей. Адже запрошені дали кожній дитині, яка зростає у їх сім’ї, найважливіше – щастя мати родину, тата і маму.

Переглядів: 627 | Додав: Tanu6ka Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦСССДМ Савицька Ю.В. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 09:17
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0