Головна » 2011 » Вересень » 30 » Заходи до Дня усиновлення
21:50
Заходи до Дня усиновлення

У районі пройшли заходи з нагоди Дня усиновлення. 29 вересня 2011 року районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено круглий стіл «Сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» у с. Ярунь. Мета проведення круглого столу – інформування населення про сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, формування банку даних кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі.


Потенційним прийомним батькам, батькам-вихователям, запрошеним до круглого столу, презентовано слайди про такі сімейні форми виховання як усиновлення, взяття дитини під опіку (піклування), прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу. Присутніх ознайомлено з особливістю розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у Новоград-Волинському районі. З цією ж метою до участі у круглому столі було запрошено прийомну маму Шевелюк Оксану Василівну, жительку села Ярунь, яка разом з чоловіком взяли на виховання трьох дітей. Оксана Василівна поділилася власним досвідом щодо виховання дітей, позбавлених батьківського піклування.


Всі запрошені отримали буклети районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

30 вересня 2011 року відбулося засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів, присвячене Дню усиновлення, в якому взяла участь Даниленко Н.В. – заступник голови райдержадміністрації. Наталія Володимирівна привітала батьків з Днем усиновлення, вручила подяки, квіти, вітальні листівки з нагоди свята, та подарунки для прийомних дітей, дітей-вихованців.

Тема засідання групи взаємопідтримки прийомних батьків, батьків-вихователів: «Лікар-гінеколог про статеве виховання. Що відповісти дітям на їх  дорослі запитання. Формування сексуальної культури підлітків». З метою повнішого розкриття теми, до участі у засіданні запрошено лікаря-гінеколога міськрай ТМО Ничипорук Олену Петрівну. Олена Петрівна виступила з повідомленням щодо подолання найбільш поширеніших проблем, пов’язаних зі статевим вихованням дітей різного віку та активно відповідала на запитання прийомних батьків, батьків-вихователів. Кожен з присутніх ділився своїм досвідом щодо вирішення тих чи інших проблемних ситуацій, що виникали у їхніх сім’ях. Всі разом намагалися знайти вихід з проблем, які на даний час існують у деяких родинах.

 

Переглядів: 3744 | Додав: Max7 Автор матеріалу: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Субота, 27.04.2024, 19:34
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0