Головна » 2012 » Липень » 16 » ВПЕРШЕ У РАЙОНІ ВІДЗНАЧАЛИ ДЕНЬ РОДИНИ
17:22
ВПЕРШЕ У РАЙОНІ ВІДЗНАЧАЛИ ДЕНЬ РОДИНИ
    Відповідно до Указу Президента України від 30.12.2011 № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят» з метою популяризації родинних, сімейних цінностей, зміцнення інституту сім’ї, посилення уваги суспільства до проблем родини, формування відповідального ставлення молоді до укладання шлюбу, підготовки до сімейного життя 8 липня в Україні відзначається День родини.

      З нагоди цього свята Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено протягом минулого тижня ряд заходів, до яких залучалися різні категорії населення, як от: молодь, що планує вступити до шлюбу, члени багатодітних родин, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, учнівська молодь, батьки учнівської молоді тощо.
 
     Зокрема у селах Токарів, Броницька Гута, Орепи та селищі міського типу Городниця проведено вечори запитань та відповідей за участю одружених пар, які прожили довге та щасливе подружнє життя з молоддю, яка готується вступити до шлюбу, або щойно уклали шлюб на тему «Секрети щасливого сімейного життя». У невимушеній атмосфері родинного спілкування зрілі пари з задоволенням ділилися досвідом з молодшим поколінням, піднімали такі важливі питання як сімейні методи виховання, стилі родинного спілкування, обговорювали проблеми сучасних сімей.
 
     Подібні теми піднімали у селі Ярунь, де фахівцем із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі спеціалістами територіального центру «Берег надії», який діє при Управлінні праці та соціального захисту населення, проведено круглий стіл «Виховання у родині» за участю різних категорій сімей та учнівської молоді.
 
   У селах Лебедівка, Яворівка, Кам’яний Майдан оформлено інформаційні стінгазети «Цікаво знати» про відзначення Дня родини в Україні та проведено соціологічне опитування «Ми і наші діти», метою якого є вивчення питання щодо стилів сімейного виховання, які переважають у сучасній родині.
 
     Проведено ряд тренінгових занять на теми «Моя сім’я, моя гордість», «Сім’я – основа благополуччя родини», «Міцна сім’я, щаслива родина» в селах Піщів, Барвинівка, Курчиця, Сусли, Гульськ. До тренінгів було залучено членів професійних колективів, членів багатодітних родин, студентську та учнівську молодь.

    У селах Косенів, Таращанка з дітьми багатодітних родин, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та з вихованцями дитячого будинку сімейного типу родини Каратаєвої Н.М., Лобазова В.С. с. Городище проведено вуличні ігротеки та рольові ігри «Разом ми родина». У селі Колодянка проведено конкурс малюнка на асфальті «Намалюй свою родину».

А у Наталівка діти виготовляли колаж «Моя щаслива родина». В ході цих заходів діти мали можливість реалізувати свій творчий потенціал та фантазію у створенні образів своїх родин. Діти залюбки брали участь у конкурсах. Всі вони в ході заходів отримали подарунки та заохочувальні призи за участь у конкурсах та змаганнях.

     Це було справжнє родинне свято. Свято, коли і молодь і зріле покоління відчули себе єдиною щасливою родиною, незважаючи на різницю у віці, відмінність в уподобаннях та поглядах на життя.
Переглядів: 731 | Додав: Юлія Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦСССДМ Савицька Ю.В. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Неділя, 12.05.2024, 22:30
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0