Головна » 2012 » Вересень » 7 » ВИКОНАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
16:47
ВИКОНАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
      На виконання нових соціальних ініціатив Президента України передбачено здійснення модернізації соціальних служб для повного охоплення увагою держави найуразливіших громадян.
 
      З цією метою у Законі України «Про внесення змін до Державного бюджету на 2012 рік» передбачена додаткова дотація у розмірі 380,9 млн. грн.. місцевих бюджетом для покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення, у тому числі 540 тис. грн. для введення 17 штатних одиниць фахівців із соціальної роботи у Новоград-Волинському районі.

      Посади фахівців із соціальної роботи впроваджено з метою попередження сімейного неблагополуччя та вчасного виявлення сімей з дітьми на ранніх етапах сімейних криз, що дозволить перейти до більш конкретної людини, допоможуть вирішувати наболілі питання безпосередньо на місцях у територіальних громадах.
 
       Зокрема фахівці повинні забезпечувати виконання наступних завдань:
  • раннє виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем;
  • забезпечення сімейного середовища для дитини, запобігання вилученню дітей із сімей;
  • допомога соціально неадаптованим сім’ям у набутті навичок відповідального батьківства та пошуку влсних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї;
  • термінове реагування на випадки жорстокого поводження з дітьми, насильства, залучення дітей до найгірших форм дитячої праці.

      Для новопризначених фахівців із соціальної роботи районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щотижня проводяться апаратні навчання. Метою навчань є вивчення нормативно-правовових актів, якими Центр керується у своїй роботі, ведення обліку соціальної роботи. З метою ознайомлення з Порядком взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах проведено круглий стіл «Мультидисциплінарна команда спеціалістів, які залучені до соціальнї роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах», на якому з’ясовано повноваження та функції суб’єктів соціального супроводу, роль дорадчого органу з метою координації та узгодження дій суб’єктів взаємодії.

      Кінцева мета ініціатив Глави держави – перехід до більш сучасної та комплексної моделі соціального забезпечення і захисту громадян, створення умов для добробуту сімей, які сьогодні є соціально вразливими.
Переглядів: 754 | Додав: Юлія Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦ СССДМ Савицька Юлія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 17.05.2024, 11:44
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0