Головна » 2018 » Травень » 15 » «Щаслива сім’я – запорука здоров’я нації»
10:23
«Щаслива сім’я – запорука здоров’я нації»

 

 Кожен, хто народжується, претендує на щасливу долю. Але чому одні її мають, а інших вона вперто обминає? Що таке щастя? Як його знайти? «Більшість людей щасливі настільки, наскільки вони вирішили бути щасливими» (А. Лінкольн). Поглядів на це багато, та врешті кожен це з’ясовує сам для себе. Кажуть: «Щасливими не народжуються, ними стають». І вирішальну роль у цьому відіграє сім’я. Народна мудрість стверджує: «З родини йде життя людини».

 Міцна родина, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу, а дружна сім’я – традиційна запорука й головна умова успішності українця. Завдяки родині міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

Міжнародний день сім'ї було затверджене 15 травня 1994 року за ініціативою ООН. Встановлення цього дня ставить за мету звернути увагу громадськості країн на численні проблеми сім’ї, проблеми родин які потребують підтримки й допомоги.

 Відродження сімейних традицій, виховання у дітей та молоді ставлення до родини як до найвищої цінності можливе завдяки спільним зусиллям молоді, яка планує створення сім’ї, та громадськості.

 Але, на жаль, ще часто можна зустріти дітей, які ніколи не відчували материнського тепла, надійного плеча батька, турботи бабусі та дідуся. Такі діти потребують особливого до них відношення, їм необхідно більше уваги та захисту. Ми щиро пишаємося родинами, які прийняли у свої сім’ї дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Віримо, що батьки і діти, яких звела доля, будуть щасливими. Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. А нещодавно з’явилася нова форма сімейного виховання – це патронат над дитино.

  На території нашого району функціонує шість прийомних сімей та чотири ДБСТ в яких виховується 40 дітей .

 За інформацією щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Ви можете звернутись до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Шевченка 16, каб. 80, тел. 5-25-13).

  Міцна родина здатна зрощувати плоди любові і злагоди, що є запорукою розквіту міцної, успішної, багатої держави – Україна.

 

Переглядів: 745 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 25.04.2024, 22:32
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0