Головна » 2013 » Квітень » 10 » ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ПРОФІЛАКТИЧНОЇ АКЦІЇ "ЕХО" У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ
09:21
ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ПРОФІЛАКТИЧНОЇ АКЦІЇ "ЕХО" У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ
        Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 01 березня до 01 квітня 2013 року проведено акцію «Ехо». Спеціалістами центру та фахівцями із соціальної роботи здійснено масштабну роботу з організації та проведення заходів щодо профілактики поширення ВІЛ/СНІДу, хвороб, що передаються статевим шляхом, серед сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проблем поширення захворювання на туберкульоз, алкоголізму, наркоманії, правопорушень та злочинності у дитячому та молодіжному середовищі. Заходами охоплені всі сільські та селищна ради району.

     До роботи активно залучалися соціальні партнери: лікарі, представники правоохоронних органів, центр реабілітації алко- та наркозалежних «Вифезда» та волонтери Новоград-Волинського РЦСССДМ. Щодня фахівці із соціальної роботи працювали як в молодіжних аудиторіях, так і відвідували сім’ї, в яких виховуються діти.
 
       Провідним спеціалістом РЦСССДМ Олефір С.М. в рамках акції «Ехо» було проведено соціальне інспектування сімей, які опинились у складних життєвих обставинах в с. Таращанка, с. Сусли, с. Мала Цвіля, с. Броники та тренінг «Ризик та ризикована поведінка» в с. Броники для цільової аудиторії, зокрема, підлітків «групи ризику». В доступній і цікавій формі спеціаліст центру розповіла учасникам про культуру статевих стосунків, небезпечні хвороби, ВІЛ/СНІД, радила думати і зважувати кожен крок перед тим, як прийняти важливе рішення.
 
        Учасники заняття активно долучалися до обговорення проблемних питань, висловлювали свої думки, не боялися бути відкритими і щирими. Сподіваємося, що такі заняття допоможуть молоді зробити правильний вибір в майбутньому.
 
        В с. Косенів фахівцем із соціальної роботи РЦСССДМ Паламарчук С.І. було проведено вікторину «Наркотики – загроза твоєму здоров’ю» для цільових категорій дітей, а саме: діти з проблемами вживання психоактивних речовин (курці, діти, схильні до вживання алкоголю тощо), діти з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти з багатодітних родин, неповнолітні, засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. На заході була присутня фельдшер ФП с. Косенів Ладюкова О.В., яка розповіла про шкідливий вплив наркотиків на організм людини.
 
       До роботи у проведені акції «ЕХО» залучено також центр ресоціалізації для алко-, наркозалежної молоді «Вифезда». Зокрема, фахівець із соціальної роботи Ведрук Н.О., залучила представників цієї організації до проведення тренінгу «Алкоголь та молодь». Слухаючи реальні історії людей, які відчуваючи свою незалежність, зробили багато помилок у своєму житті, будучи молодими, здоровими, життєрадісними, і втративши це все через свою слабкість, учасники тренінгу мимоволі робили висновки: «Наркоманія та алкоголізм – це не для мене». Заняття пройшло на високому професійному рівні, цікаво та конструктивно. Поданий інформаційно-просвітницький матеріал сприймався аудиторією, сприяв активному визначенню життєвої позиції молоді, спонукав до ведення здорового способу життя. Учасники обмінювалися думками, ставили запитання.
 
       Проте найцікавішим заходом стала просвітницько - профілактична акція «Скажи курінню «Ні!»», яка пройшла під гаслом: «Міняю цигарку на цукерку!». Фахівець із соціальної роботи РЦСССДМ Харчук І.А. на вулицях села Барвинівка розповсюджувала соціальну рекламну продукцію та розповідала жителям села про шкідливий вплив нікотину на організм людини, а також, зустрівши молодих людей, які палять, пропонувала поміняти цигарку на цукерку. Більшість учасників акції – погоджувалися і обіцяли, що кинуть палити. В результаті акції учасники дійшли висновків, що на сьогодні дуже важливо, щоб до захисту нашого майбутнього від наслідків тютюнопаління долучалося якомога більше організацій та громадян суспільства, адже саме такий шлях може допомогти зменшити поширеність тютюнопаління не тільки серед дітей та молоді, але й серед всього населення України.
 
       Загалом в ході проведення профілактичної акції «ЕХО» було проведено 70 заходів, якими охоплено 762 особи та надано 762 групові послуги, розповсюджено соціальну рекламу: буклети, листівки, плакати тощо.
Переглядів: 577 | Додав: Юлія Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦ СССДМ Олефір С.М. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Неділя, 19.05.2024, 03:26
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0