Головна » 2010 » Березень » 19 » Охорона дитинства прирогатива людства!
21:45
Охорона дитинства прирогатива людства!

 19 березня на базі районного методичного центру відбулося засідання круглого столу «Робота закладів освіти району по забезпеченню виконання Закону України «Про охорону дитинства». 

В роботі засідання взяли участь завідувачка сектором з питань соціального захисту, опіки і піклування служби у справах дітей Громова Л.В., директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бобровська Л.М., начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Бармак О.В., керівник психологічної служби Якубович О.В., методист РМЦ Мащенко Н.І., громадські інспектори з охорони дитинства загальноосвітніх шкіл.

Мащенко Н.І. було проаналізовано стан роботи закладів освіти з питань реалізації нормативно-правових актів соціального захисту дітей. Досвідом роботи по організації роботи з охорони дитинства у школі поділилася Осінська Л.В., громадський інспектор Федорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Громова Л.В. розповіла про правовий статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, надала методичні рекомендації по підготовці звітів на вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Бобровська Л.М. розповіла про організацію і зміст роботи з сім’ями, що опинилися у складних життєвих обставинах, про співпрацю районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і загальноосвітніх шкіл, продемонструвала фотографії, які були отримані під час рейдів.

Бармак О.В. познайомив учасників з основними положеннями Закону України «Про оздоровлення і відпочинок дітей» і намітив з учасниками круглого столу першій крок для проведення якісного оздоровлення улітку 2010 – створення банку даних дітей, які мають бути охоплені різними видами відпочинку та оздоровлення.

Ковальова А.Б., соціальний педагог Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, розкрила деякі аспекти роботи в умовах сільської школи.

Керівник психологічної служби Якубович О.В. розкрила психологічні аспекти роботи з дітьми, що постраждали від домашнього насильства. Вона вказала на необхідність раннього виявлення таких дітей працівниками школи та вчасного повідомлення про існування подібних випадків працівників психологічної служби – практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх закладів району. Також, у представленій презентації Ольга Якубович роз’яснила за якими ознаками можна виявити дитину, яка потерпає від домашнього насильства та як надати першу психологічну допомогу у таких випадках.

Всім учасникам круглого столу було надано рекомендаційні матеріали по організації роботи з охорони дитинства в школах.

Переглядів: 1781 | Додав: Max7 Автор матеріалу: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0