Головна » 2017 » Березень » 29 » «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи»
15:38
«Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи»

           Туберкульоз –  це інфекційна, соціально небезпечна хвороба, яка викликається мікобактеріями туберкульозу, перебігає з періодичними загостреннями, рецидивами та ремісіями, може вражати всіх людей, але найчастіше найбідніші, соціально дезадаптовані верстви населення, спричиняє високу тимчасову та стійку втрату працездатності, вимагає тривалого (від 6-8 міс. і більше, інколи все життя) комплексного лікування та реабілітації хворих. Туберкульозу краще остерігатися, аніж лікувати його. Чим раніше виявлений хворий, тим ефективніше буде йлікування.

  Найбільш дієвим способом профілактики туберкульозу є дотримання здорового способу життя, заняття фізкультурою та спортом, дотримання санітарно-гігієнічних норм поведінки в побуті, приділення належної уваги стану свого здоров’я та вчасні профілактичні огляди.

  Поінформованість населення вважається одним із найвагоміших засобів профілактики туберкульозу, тому до Всесвітнього Дня боротьби проти туберкульозу в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» фахівцями із соціальної роботи Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді було проведено ряд заходів: інформаційно-просвітницькі акції «Як вберегтися від туберкульозу», лекційно-тренінгові заняття «Зупинимо туберкульоз разом!», відеолекторії «Біла чума» для учнів Таращанської та Наталівської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів. Учні отримали знання, які допоможуть уникнути небезпеки та успішно боротися з нею, усвідомили, якими можуть бути наслідки ризикованої поведінки, і те, як цей ризик можна зменшити або запобігти йому зовсім, після отриманої інформації кожен зможе зробити для себе вибір.

  Загалом заходами було охоплено 59 школярів різного віку, розповсюджено: 30 буклетів «Допоможи собі сам», 28 – «Як вберегтися від туберкульозу», 11 – «Туберкульоз можна вилікувати».

 

Переглядів: 348 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: Фахівець із соц.роботи О.П.Шепелєва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Середа, 24.04.2024, 15:53
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0