Головна » 2016 » Грудень » 12 » Мій улюблений світ – без насильства.
09:58
Мій улюблений світ – без насильства.

Мій улюблений світ –

без насильства.


          10 грудня 2016 року завершилась щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

         Започаткована дана акція у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям по відношенню до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

        25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

        Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

        Особлива увага під час  проведення акції приділялася питанням домашнього насилля та жорстокого поводження в учнівському середовищі, проблемам, а саме протидії жорстокого поводження з дітьми. Саме тому робота Новоград-Волинського  районний центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді була спрямована на активізацію партнерського руху органів державної влади, державних закладів до проблем попередження насильства в сім’ї та захисту прав жінок, формування нетерпимого відношення до будь-якої форми насилля.

        Спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками служби у справах дітей РДА  проведено наступні заходи: гарячу телефонну лінію, лекційно-тренінгове заняття «Що таке насильство…?», тест-опитування «Насильство в сім’ї», (с.Чижівка, с.Токарів), тренінг «Насильство в навколишньому середовищі»,  колективний малюнок мистецька доріжка «Ні! Насильству в сім'ї» (с.Ярунь), взято участь в круглому столі «Механізм забезпечення попередження насильства в сім’ї та захист прав потерпілих осіб на місцевому рівні» на базі Новогад-Волинського управління у справах  сім’ї, молоді, фізичного культури та спорту.

    Заходами охоплено 124 особи з числа учнівської молоді, дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, яким в рамках проведення заходів надано 28 індивідуальних соціальних послуг.

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: Фахівець із соціальної роботи II категорії Новогад-Волинського РЦСССДМ Опанасюк А.М. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 19.04.2024, 22:23
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0