Головна » 2011 » Березень » 21 » Круглий стіл з питань охорони дитинства
20:00
Круглий стіл з питань охорони дитинства
   
       21 березня на базі районного методичного центру відбулося засідання круглого столу «Робота закладів освіти району з реалізації нормативно-правових актів з питань соціального захисту дітей». В роботі круглого столу взяли участь провідний спеціаліст РЦСССДМ Савицька Ю.В., головний спеціаліст з питань обслуговування інвалідів та надання цільових допомог управління праці та соціального захисту населення Рижук О.Б., завідувач логопедичним пунктом Вознюк Т.М., методист з психологічної служби Якубович О.В., методист РМЦ Мащенко Н.І., громадські інспектори з охорони дитинства ЗОШ району.
    В ході засідання була заслухана інформація громадських інспекторів Чижівської і Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів про роботу педагогічних колективів шкіл по дотриманню законодавства щодо забезпечення прав дітей-інвалідів. Були обговорені питання забезпечення реалізації права дитини на освіту, основні засади діяльності обласної та районної психолого-медико-педагогічних консультацій, робота психологічної служби в розрізі питань інклюзивного навчання.

   

Провідний спеціаліст РЦСССДМ Савицька Ю.В. представила соціальний проект «Школа необмежених можливостей». Програма організації проекту передбачає систематичне спілкування дітей та молоді з числа інвалідів між собою і з соціальним оточенням з метою інтеграції їх у суспільстві, формування нових позитивних соціальних зв’язків з метою вирішення актуальних проблем пов’язаних із зайнятістю інвалідів, влаштуванням їх на навчання, оздоровленням, розвитком творчих здібностей тощо.

В рамках проекту передбачена також виїзна діяльність центру СССДМ по району з метою соціальних інспектувань, соціального супроводу, а також проведення групових заходів на базі певної сільської ради. З метою підвищення соціальної активності можливе залучення осіб, які мають певний потенціал, до громадської та волонтерської діяльності.

Висвітлено інформацію про конкурс творчості для дітей з обмеженими фізичними можливостями «Повір у себе, і в тебе повірять інші», який традиційно проводиться двічі на рік. Оголошено І етап конкурсу в Новоград-Волинському районі. Кожному з присутніх був наданий буклет, де детальніше описано умови конкурсу для залучення дітей із шкіл району та діяльність районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у напрямку інтеграції у суспільстві дітей та молоді зазначеної категорії.


   
     Головний спеціаліст з питань обслуговування інвалідів та надання цільових допомог управління праці та соціального захисту населення Рижук О.Б. інформувала присутніх про виплату пенсій дітям-інвалідам, надання матеріальної допомоги, забезпечення інвалідними візками. Познайомила з умовами прийому до навчальних закладів випускників з інвалідністю.
   
Переглядів: 748 | Додав: Tanu6ka Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦСССДМ Сахнішина Т.В. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 25.04.2024, 06:41
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0