Головна » 2012 » Вересень » 26 » КРУГЛИЙ СТІЛ «СІМЕЙНІ ФОРМИ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ-СИРІТ, ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ»
17:11
КРУГЛИЙ СТІЛ «СІМЕЙНІ ФОРМИ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ-СИРІТ, ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ»
    25 вересня Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей РДА у с. Гульськ проведено круглий стіл «Сімейні форми виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування». Мета якого: інформування населення про сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, збільшення кількості кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі.

    У засіданні круглого столу взяли участь: Даниленко Н.В. – заступник голови Новоград-Волинської РДА, Бобровська Л.М. – директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Савицька Ю.В. – провідний спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Громова Л. В. – завідуюча сектором з питань опіки та піклування, соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування служби у справах дітей РДА, Висоцька Анна Фетесівна – сільський голова Гульської сільської ради, Гаврилюк Оксана Миколаївна – фахівець із соціальної роботи Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Сідловська Антоніна Миколаївна – мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу с. Гульськ.

     В ході засідання розглядалися питання розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні загалом і в Новоград-Волинському районі зокрема, проводилася роз’яснювальна робота щодо різниці між такими формами сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування як усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, особливості створення та соціальне супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

     Сідловська Антоніна Миколаївна – мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу, який функціонує у селі Гульськ, поділилася досвідом виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розповіла про особливості функціонування ДБСТ.
 
     У круглому столі взяли участь 10 потенційних кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники. Одна з цих сімей вже зверталася до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо створення прийомної сім’ї, і на даний час займається збором необхідного пакету документів.
Переглядів: 1018 | Додав: Юлія Автор матеріалу: Провідний спеціаліст РЦ СССДМ Савицька Юлія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 17.05.2024, 15:11
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0