Головна » 2017 » Листопад » 23 » Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства
17:04
Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

   Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишається трагічною реальністю для всіх країн. Вони є серйозним порушенням прав дитини та мають довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Аби запобігти цим злочинам, сприяти кримінальному переслідуванню винних і захистити жертв насильства Рада Європи у 2015 році запровадила Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який проходить 18 листопада.

  Проблема сексуального насильства над дітьми є проблемою прихованою. Надзвичайно важко встановити кількість потерпілих дітей. За оціночними даними Ради Європи кожна п'ята дитина страждає від різних форм сексуального насильства. Часто засоби інформації висвітлюючи історії про дітей, які зазнали насильства, були викрадені чи навіть вбиті, описують злочинців-незнайомців, але важливо знати, що такі злочини не є типовими. Особи, які скоюють сексуальне насильство над дітьми, у 8 випадках із 10 (за даними NSPCC) зазвичай є добре знайомими людьми для дитини. Це можуть бути члени сім‘ї, друзі, сусіди. Деякі з них працюють на посадах, що передбачають постійний контакт з дітьми, деякі мають авторитетні позиції та користуються довірою і повагою серед інших дорослих. У випадку, коли агресор є близьким родичем, дитина може не розповідати про насильство аж допоки не стане дорослою. А може не розповісти ніколи.

  До відзначення Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства 17 листопада в Великомолодьківській ЗОШ I-III ст. фахівцями із соціальної роботи Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено лекційно-тренінгове заняття на тему : «Як не стати жертвою сексуальної експлуатації та сексуального насильства?». В ході спілкування діти дізналися, що сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Учасники заходу зробили висновки, що треба уважно обирати людей для спілкування, бути більш обережними, дослухатися до своїх батьків та вчителів та не бути байдужими до чужої біди. На завершення, з метою вивчення рівня обізнаності молоді з проблемою насильства, проведено анкетування учнів.

Переглядів: 375 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 28.03.2024, 12:07
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0