Головна » 2017 » Жовтень » 9 » Екскурсія в Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир до Дня усиновлення.
10:16
Екскурсія в Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир до Дня усиновлення.

Екскурсія в Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир

до Дня усиновлення.

  У невеличкому містечку Корець, що на Рівненщині, розмістився один з найдавніших храмів нашої країни Свято-Троїцький жіночий монастир, екскурсію до якого і влаштували спеціалісти Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для прийомних батьків, батьків – вихователів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу району з нагоди Дня усиновлення. Матушка Саватія провела ескурсію по самому храму: у ньому знаходяться престоли в честь Святої Трійці, Успіння Пресвятої Богородиці та в ім’я преподобного Іова Почаївського. Одній із плащаниць храму понад сто років. Її золотими нитками вишили монахині ще до відкриття Свято-Троїцького монастиря. Головна святиня Троїцького собору чудотворна Корецька ікона Божої Матері “Споручниця грішних”. Вона була родовою іконою князів Корецьких і довгий час зберігалася у князівській домашній молитовні.

  На території монастиря знаходиться могила Анни Андро (дівоче прізвище Олєніна). За переказами це перша наречена російського поета Олександра Пушкіна. У свої останні роки жінка вела набожне життя і була покровителькою храму. Опікувалася монастирським сирітським притулком. Саме тому вперше за історію чернецтва мирянку поховали на території православної обителі, хоча Анна черницею так і не стала.

  Також відвідали прикрасу монастирського двору — пасіку. Вона нагадує православне село-приход. По центру храм—макет Троїцького собору. Пасіка, яку доглядають самі монахині, — символ єднання служіння Богові у молитві та чернечій праці заради Христа та в славу Божої Матері.

  Далі екскурсія містом продовжилася. Завітали до Корецького районного історичного музею, який відкрито в 2000 р. в приміщенні колишнього палацу графів Горчинських (XVIII ст.). Директор музею, Брухлій Ніла Олексіївна, показала експозиції, які розміщені в залах: історії краю та Другої світової війни. Розповіла про унікальні колекції, а саме: нумізматичну, археологічну, гончарних виробів ХІХ ст. та колекцію посуду Корецької фарфоро-фаянсової мануфактури кінця XVIII - першої третини ХІХ ст.

  На завершення спеціалісти Новоград-Волинського РЦСССДМ від імені керівництва району привітали прийомних батьків, батьків – вихователів з Днем усиновлення, вручили вітальні листівки, подякували монахині Саватії та директорові Корецького історичного музею Брухлій Н.О. за гостинність, гарний настрій та приємну атмосферу, яку вони створили у цей день.

 

 

Переглядів: 636 | Додав: Ромашка Автор матеріалу: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Середа, 24.04.2024, 22:59
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти

 
 
 


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0